Bramborák

28. srpna 2009 v 10:56 |  Tradiční česká kuchyně
Suroviny:
  • 0,5 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • 100 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • majoránka
  • 250 g sádla
Postup:

Oloupané syrové brambory nastrouháme a vymačkáme, abychom se zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek* a hladkou mouku a zamícháme těsto. Do mírně rozpálené pánve dáme sádlo a naběračkou přidáváme bramborákové těsto. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova.

* česnek se před nakrájením na drobno musí podélně rozříznout a vyjmout z něj celý klíček který je uvnitř - odstraněním této části nebudou konzumenti cítit česnekem a mít problémy se zažíváním

Tip: Aby bramboráky nebyly tak mastné je dobré dát je na vrstvu papírových utěrek nebo ubrousků které vsáknou přebytečný tuk a teprve potom je podávat.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Libor Libor | E-mail | Web | 30. srpna 2009 v 16:34 | Reagovat

Strouhání doporučuji najemno, ale nějaký ten kousek nastrouhat též nahrubo (jednu či dvě brambory). Efektem je pak příjemnější konzistence.

2 Jan Watt Jan Watt | E-mail | Web | 1. září 2009 v 14:21 | Reagovat

Chtěl bych tímto skromným textem poděkovat, za slávu které jsem dosáhl jako naprostý antitalent použitím tohoto návodu. Všichni se olizovali.  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama