Domácí housky - banketky

27. srpna 2009 v 20:22 |  Pečení
Suroviny:

  • 2 kostky droždí
  • trocha cukru
  • 1 kg hladké mouky
  • 25 g soli
  • 200 ml olivového oleje
  • teplá voda na zadělání těsta ( příjemně teplá né horká)
  • vajíčko na potření
Postup:

Droždí rozdrobíme a necháme vzejít s trochou cukru v hrnku s teplou vodou ( směs začne pěnit asi do 15ti minut). Mouku se solí vsypeme do robotu, vlijeme vzešlé droždí, olivový olej * a zpracujeme na měkké vláčné těsto.Hned z něj oddělujeme stejně velké kousky a tvarujeme nejrůznější tvary nebo pletýnky (jednoduchý uzel stačí). Na pečicím papíru necháme kynout 30 minut. Potřeme vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

* lze také přidat do těsta mák nebo cibulku osmahnutou na troše olivového oleje nebo sezamová semínka

Tip: pro lepší vzhled lze před pečením nazdobit posypáním krystalky soli, sezamovými semínky, makem nebo kmínem

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama