Francouzské palačinky

27. srpna 2009 v 21:16 |  Dezerty
Suroviny:
  • mléko (plnotučné)
  • hladká mouka
  • vejce
  • sůl
  • vanilkový cukr
  • cukr
  • pomeranče
  • pomerančová šťáva ( čerstvá)
  • Gran Marnier ( koňak)
  • máslo ( tedy živočišný tuk)
  • sádlo
Postup:

Z mouky, mléka, soli a vanilkového cukru vymícháme hladké těsto do kterého přidáme vejce. Na rozpálené pánvi s trochou sádla pečeme tenké medově zlaté palačinky. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, který zalijeme pomerančovou šťávou a necháme svařit na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme špetku soli, měsíčky z pomeranče odpeckované a zbavené slupky, nastrouhanou pomerančovou kůru*, máslo a Gran Marnier. Palačinky vložíme do ještě teplé pomerančové omáčky v pánvi hezky je v ní otočíme aby omáčka byla po obou stranách palačinky, ještě v pánvi jí složíme do trojuhelníčku (viz obrázek - přeložením na polovinu a na čtvrtinu) a dáme na talíř. Ozdobímeto je kousky pomeranče, pomerančovou kůrou a ještě zalijeme jednou naběračkou s omáčkou.

* ať už kůru strouháme na jemném struhadle nebo jí odkrajujeme nožem, je třeba dávat pozor na to, aby se jednalo skutečně o svrchní část - jakmile odkrojíme i bílou část která je hned pod kůrou, omáčka zhořkne.

Tip: Čerstvou šťávu z pomerančů získáte buď vymačkáním pomerančů a přelitím přes jemné sítko nebo jí lze koupit v obchodě Frutisimo Fresh ( viz. rubrika Kde nakupovat )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ivo Ivo | E-mail | Web | 2. února 2015 v 12:36 | Reagovat

Dobrý tip na přípravu palačinek. Určitě vyzkouším:)

2 Barina Barina | 29. března 2017 v 10:01 | Reagovat

Milujete francouzské víno a rádi byste ho skladovali doma?

http://www.vinotekyzfrancie.cz/produkty/

3 Aminos Aminos | 29. března 2017 v 10:06 | Reagovat

Ahoj, jj vinotéky jsou fajne, ale ještě lepší je podle mě postavit rovnou aktivní vinný sklípek-
http://www.aktivni-vinne-sklepy.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama