Kvinoa s pestem a pečenými rajčaty

30. srpna 2009 v 21:45 |  Dietní jídla
Suroviny:
  • větší rajčata
  • snítky čerstvého rozmarýnu
  • pesto
  • kvinoa ( koupíte v bio potravinách viz rubrika Kde nakupovat)
  • olivový olej
Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Do pekáčku dejte na dno vrstvičku olivového oleje dejte na něj celá rajčata a posypte lístky rozmarýnu, trošku oleje dejte i na rajčata - nespálí se a nepraskne slupka. Vložte pekáček s rajčaty do trouby na 20 minut. Mezitím poduste v kastrůlku doměkka kvinou. Kvinou sceďte dejte na talíř k ní přidelte pečená rajčata a polijte 1 - 2 lžícemi pesta. *

* množství rajčat a kvinoi záleží jen na vás měli by být ale v poměru 1:1

Tip: Pesto si můžete udělat sami doma. Na pesto je potřeba:
  • 1 vrchovatá hrst čerstvé bazalky
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g piniových jader
  • 1 malý stroužek česneku
Všechny suroviny se v mixéru ušlehají na pesto. Pesto které lze koupit ve většině obchodů chutná ale také skvěle, a tak si nemyslím že je potřeba si ho připravovat doma.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ivo Ivo | E-mail | Web | 2. února 2015 v 12:37 | Reagovat

Tak tento recept vypadá fakt super. Všechny suroviny znám a v této kombinaci budou určitě dobré.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama