Parpadelle s omáčkou Carbonara

27. srpna 2009 v 22:06 |  Těstoviny
Suroviny:

  • čerstvé těstoviny Parpadelle *
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • omáčka Carbonara *
  • sušená rajčata *
  • parmazán *
* všechny tyto suroviny lze koupit v obchodě Aromi ( viz. rubika Kde nakupovat) omáčka Carbonara se dá sehnat i v obchodech Marcs & Spencer

Postup:

Těstoviny Parpadelle vaříme v osolené vodě ( měla by být tak slaná jako mořská voda ) s lžící olivového oleje po dobu 4 minut. Zatímco se těstoviny vaří ohřejeme v hlubší pánvi omáčku Carbonara do které přidáme najemno nakrájená sušená rajčata ( množství rajčat podle chuti - méně je v tomto případě lepší než více ( 6 plátků stačí pro tři porce) - při větším množství se z toho stane kyselá rajčatová omáčka což není cílem), do pánve dáme uvařené těstoviny - nenecháme je úplně odkapat - je dobré když v nich zůstanou 2 - 3 lžíce vody. Smícháme je s omáčkou aby byly dobře ochucené. Před podáváním posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem.

Tip: K tomuto jídlu se hodí bílé víno.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama