Hovězí polévka

3. června 2010 v 15:15 |  Tradiční česká kuchyně
Tato hovězí polévka je výjimečná pro svou vyváženost surovin ze kterých je uvařená. Je voňavá, výborná a jednoduchá na přípravu.

Ingredience:

kus syrového hovězího masa ( není nad to dojít si pro něj k řezníkovi )
2 mrkve
půlka celeru
1 petržel ( kořen)
1 pórek
trochu nudliček do polévky
1 hovězí bujón
máslo
2 velké cibule
1-2 stroužky česneku
černý pepř mletý
černý pepř celý
nové koření
bobkový list
sůl
Maggi


V papiňáku uvaříme hovězí maso spolu s celými oloupanými cibulemi, 6ti kuličkami nového koření, 6ti kuličkami černého pepře a třemi bobkovými listy. Když je masíčko měkké vytáhneme ho a nakrájíme na malé kousky. Vytáhneme rozvařené cibule nakrájíme je na menší kousky a vhodíme zpět do vývaru. Vytáhneme bobkové listy a vyhodíme je. Vývar dochutíme solí, mletým pepřem a pokud mámě radši silnější vývar přidáme kostku hovězího bujónu. Nastrouháme 1 mrkev, petržel a půlku celeru na hrubém struhadle. Na hlubší pánvi rozpustíme slušný kousek másla a až se rozpálí hodíme na něj nastrouhanou zeleninu a vařečkou lehce promícháváme. Až se nám i petržel a celer zbarví mrkví dooranžova vysypeme zeleninu do vývaru. Promícháme. Přidáme na kousky nakrájené maso a podle chuti na tenké plátky nakrájené 1-2 stroužky česneku. Ochutnáme a podle chuti přidáme pepř, sůl nebo Maggi. Druhou mrkev nakrájíme na kolečka - tenké plátky a přidáme do polévky. Přisypeme tolik nudliček kolik chceme a nakonec přidáme na kroužky nakrájený pórek. Celou dobu se nám vývar a vše co do něj přihazujeme vaří. Když máme pocit že to chce víc vody tak klidně přidáme studenou vodu. Až jsou těstoviny uvařené, podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama